Meteo: Cum va fi VREMEA până pe 17 februarie. Precipitații slabe cantitativ

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni (4 – 17 februarie) va fi oscilant, dar temperaturile diurne vor rămâne la niveluri pozitive, în timp ce precipitaţiile vor fi slabe cantitativ şi prezente în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  4 – 17 februarie 2019

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire până în jurul datei de 7 februarie, când media regională a maximelor va atinge 2 grade. Va urma o scurtă perioadă de încălzire, astfel că în ziua de 11 februarie vor fi maxime a căror medie va reveni la 8…9 grade. Din 12 februarie se va răci din nou, cu aproximativ 4 grade. Media minimelor termice va fi pozitivă în primele două dimineți, apoi va avea variații în general între -1 și -5 grade.

Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămână și local și temporar în cea de a doua.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5…6 grade la începutul intervalului, până spre -3…-2 grade în ultimele zile de prognoză. Aceeași tendință o vor avea și temperaturile minime, media lor va scădea de la 2 grade în prima dimineață, până la -9…-8 grade în ultima.

Vor fi precipitații în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE