METEO: Cum va fi VREMEA până pe 15 septembrie. Vremea se va răci treptat de miercuri

Vremea va continua să fie foarte călduroasă în cea mai mare parte a ţării până miercuri, după care temperaturile vor scădea uşor, vor urca din nou în weekend, urmând ca săptămâna viitoare să ajungă la nivelul normal pentru această perioadă, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  2 – 15 septembrie 2019

MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a a temperaturilor maxime de 31…33 de grade, apoi se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 23 de grade. În perioada 5-7 septembrie valorile termice diurne vor crește ușor și vor ajunge în medie la 26…28 de grade, apoi vor scădea treptat, astfel încât în intervalul 10 -15 septembrie se vor situa între 22 și 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopți.

Ploi în general slabe vor apărea în ziua de 3 septembrie, dar și în perioada 9-12 septembrie, când izolat este posibil să se cumuleze cantități mai însemnate de apă.

LA MUNTE

Regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20…21 de grade, în primele două zile, spre 14…15 grade în perioada 10-15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10…12 grade în primele nopții, până la 6 grade spre sfârșitul intervalului.

În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate, în special în perioada 6-12 septembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE