METEO: Cum va fi VREMEA până pe 15 noiembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 02 NOIEMBRIE – 15 NOIEMBRIE 2020

MOLDOVA

În intervalul 2-5 noiembrie, temperaturile maxime vor oscila ușor, în jurul mediei de 13 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeași medie va fi de 10…11 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vremea se va răci treptat astfel încât pe 14 și 15 noiembrie se va ajunge la o medie regională de 5…6 grade.

Minimele nocturne vor crește de la 3 grade în prima noapte, până la 7….8 grade în 4 noiembrie, după care se vor menține între 1 și 3 grade, iar la sfârșitul celor 2 săptămâni vor coborî spre o medie regională de -1…0 grade.

Ploile vor fi mai frecvente în perioada 2-6 noiembrie, iar ulterior vor mai fi precipitații slabe, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare după data de 10 noiembrie.

LA MUNTE

În intervalul 2-9 noiembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 6…10 grade și minime pozitive spre 2…3 grade în cea mai mare parte a zonei montane.

Din 10 noiembrie însă, răcirea vremii va determina temperaturi apropiate sau chiar sub mediile multianuale, cu 1…6 grade, ziua şi sub pragul de îngheţ, noaptea, cele mai scăzute valori fiind de așteptat spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Se vor semnala precipitații, predominant ploi, între 2 și 6 noiembrie, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploi, lapovițe și ninsori va fi mai mare după data de 10 noiembrie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE