METEO: Cum va fi VREMEA până pe 14 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Temperaturile vor fi oscilante în următoarele două săptămâni în toată ţara, cu maxime de până la 25 de grade în Muntenia, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în general redusă, conform prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie astăzi, 1 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  1 – 14 octombrie 2018

MOLDOVA

La începutul intervalului de prognoză vremea va fi încă răcoroasă, cu temperaturi de 18 grade ziua și 4 grade noaptea, apoi se va încălzi, iar pe 3 octombrie se vor înregistra maxime de 23 de grade și minime de 9…10 grade. Răcirea care va urma va determina, în următoarele două zile, medii termice de 16 grade la valorile maxime și 5 grade la valorile minime. Vor urma alte două zile cu temperaturi ceva mai ridicate, 19 grade și, respectiv 7 grade, iar în cea de a doua săptămână regimul termic nu va mai avea variații semnificative și se va concretiza prin maxime de 16…18 grade și minime de 5…6 grade, în medie. Probabilitatea pentru ploi izolate și slabe cantitativ va fi mai ridcată în zilele de 1, 7 și 8 octombrie, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză va fi extrem de redusă.

LA MUNTE

În intervalul 1 – 7 octombrie regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin oscilații ale valorilor de temperatură, atât diurne cât și nocturne. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 7 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 4 grade. După 8 octombrie, valorile termice se vor menține relativ constante, în jurul unor medii de 10 grade ziua și 1…2 grade noaptea, caracterizând o vreme apropiată de normal pentru această perioadă.
Ploi slabe, locale, se vor semnala pe 7 – 8 octombrie, iar în rest probabilitatea pentru precipitații se va menține scăzută și doar pe 1 octombrie vor fi posibile ploi izolate.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE