METEO: Cum va fi VREMEA până pe 12 ianuarie

Meteorologii prognozează, în următoarele două săptămâni, respectiv 30 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an şi un regim pluviometric deficitar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 30 DECEMBRIE 2019 – 12 IANUARIE 2020

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 1…4 grade.

În 31 decembrie, dar și în jurul datelor de 04 și 08 ianuarie maximele temperaturii aerului se vor situa peste cele normale, respectiv 4…6 grade, în medie.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5…-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ redusă în mare parte din interval, exceptând ultimele zile.

LA MUNTE

Zilele de 31 decembrie, 3 și 4 ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic diurn peste cel normal al perioadei din an, cu maxime diurne ce vor atinge și valori pozitive în masivele vestice, dar și la altitudini de sub 1400 m în restul zonei montane.

În celelalte zile din interval, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an și vor fi, în medie, de -5…-2 grade.

Minimele nocturne, în general apropiate de normal, se vor situa într-un ecart mediu de -10…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere începând din data de 06 ianuarie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE