METEO: Cum va fi VREMEA până pe 12 decembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 29 NOIEMBRIE – 12 DECEMBRIE 2021

MOLDOVA

După o prima zi a intervalului, în medie cu valori termice diurne de 12 grade și minime de 5…6 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 3 grade, în medie și minime de -2…0 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 1-3 decembrie, valorile termice vor marca o creștere, media maximelor ajungând la 10…11 grade și a minimelor în jurul valorii de 3 grade.

Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 2…4 grade și ale minimelor de -3..-2 grade.

Se vor semnala ploi slabe în ziua de 29 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

LA MUNTE

În primele două zile, media temperaturilor maxime în această regiune va scădea de la 0…2 grade la -5 grade, iar cea a minimelor de la -1…0 grade la -7 grade.

În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valori termice maxime vor atinge în medie de 3 grade, iar media minimelor nocturne va urca spre -1 grad.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de -2…0 grade și ale minimelor de -7…-5 grade.

Se vor semnala zilnic precipitații, la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 30 noiembrie – 01 decembrie și 3-9 decembrie, ninsorile moderate cantitativ pot să depună strat de zăpadă.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE