METEO: Cum va fi VREMEA până pe 12 aprilie

Regimul termic prognozat la nivel naţional va rămâne, în general, normal pentru această perioadă, cu excepţia zilelor de 31 martie şi 1 aprilie, când valorile termice maxime vor scădea semnificativ în toate regiunile, chiar şi cu până la 15-16 grade Celsius

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 30 martie – 12 aprilie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 12…13 grade în prima zi, la 3…4 grade în cea de a doua, apoi va fi în creștere și va ajunge să se situeze între 16 și 18 grade în jurul datei de 9 aprilie.

Ulterior nu vor mai fi modificări esențiale. Media temperaturilor minime va scădea de la 4 grade în prima zi, până la -5…-4 grade în ziua de 1 aprilie, apoi va crește și va ajunge să se situeze, în ultimele zile de prognoză, între 3 și 6 grade.

Vor fi precipitații local la începutul și la sfârșitul intervalului și doar izolat, posibil, în restul intervalului.

LA MUNTE

În primele 3 zile vremea se va răci, iar în 31 martie și 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi negativă, de -4…-3 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat până la valori cuprinse, în cea de a doua săptămână, în general, între 5 și 8 grade.

Media minimelor termice va fi sub pragul de îngheț și va avea variații între -10 și 0 grade.

Vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în primele și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

PUBLICITATE