METEO: Cum va fi VREMEA până pe 10 noiembrie

Valorile termice diurne vor fluctua în următoarele două săptămâni (28 octombrie – 10 noiembrie), acestea urmând să scadă până în jurul datei de 2 noiembrie, chiar şi cu zece grade în unele regiuni, însă în intervalul 4-8 noiembrie vremea se va încălzi din nou, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa atât spre finele lunii în curs, cât şi la începutul lunii noiembrie.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 28 octombrie – 10 noiembrie 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei.

Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11…14 grade în 29 octombrie la 7…10 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10…13 grade, mediat regional.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2…6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

LA MUNTE

Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei.

Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 8…12 grade în 29 octombrie la 1…6 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obișnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5…10 grade.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 și -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de -2…4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29…30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m- vor predomina ninsorile și din nou în perioadele 2-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE