Meteo: Cum va fi VREMEA până pe 10 martie. Scăpăm de iarnă

Media maximelor termice prognozate pentru următoarele două săptămâni va ajunge, în anumite intervale, şi la 15 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor apărea după 1 martie, la nivelul întregii ţări, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 25 februarie – 10 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  25 februarie – 10 martie 2019

MOLDOVA

În prima săptămână, media temperaturilor maxime va înregistra oscilații de la un interval la altul, respectiv o scădere până la 4 grade pe 27 februarie, apoi o creștere în intervalul 28.02-01.03 până la 10…12 grade și din nou o scădere, spre valori de 5…6 grade, în zilele de 2 și 3 martie. În a două săptămână, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime se va situa între -1 și 3 grade, exceptând nopțile din 26 februarie și 3 martie, care vor avea o medie în jur de -3 grade.

Vor fi precipitații slabe în intervalul 26-27 februarie, dar local și în unele zilele ale intervalului 1-10 martie.

LA MUNTE

Pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie. În săptămâna 4 – 10 martie, tendința va fi de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad.

Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26-27 februarie și 1-3 martie, dar local și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE