Meteo: Cum va fi VREMEA până pe 10 februarie. O ușoară încălzire

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, prognoza meteo pentru perioada 28 ianuarie-10 februarie, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  28 ianuarie – 10 februarie 2019

MOLDOVA

Intervalul va debuta cu o ușoară încălzire, astfel încât de la o medie regională a valorilor maxime de 2 grade se va ajunge la 4…5 grade, medie care se va menține fară variații semnificative până pe 4 februarie. După această dată este prognozată o răcire treptată, iar media valorilor maxime va scădea la 0 grade. Aproximativ aceeași evoluție va fi de interes și pentru regimul nocturn al temperaturilor: pentru prima jumătate a intervalului, media minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar după 5 februarie va scădea treptat, până spre -6…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 29 – 31 ianuarie, dar și după data de 04 februarie.

LA MUNTE

În zonele montane, media temperaturilor maxime va deveni ușor pozitivă mai ales la începutul lunii februarie, când va fi de 2…4 grade. După 5 februarie, vremea se va răci treptat, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge valori diurne între -4 și -2 grade, în medie. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de -4 grade până pe 2 februarie, iar în următoarele două zile se va resimți o încălzire a vremii și temperatura va crește, astfel încât media se va apropia de 0 grade. După 5 februarie, la fel ca și în cazul evoluției temperaturilor diurne, se va resimți o scădere treptată a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, în medie, de -9…-8 grade.

Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 29 – 31 ianuarie, iar cu o probabilitate ridicată și după data de 4 februarie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE