METEO: Cum va fi VREMEA până pe 1 noiembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 19 OCTOMBRIE – 01 NOIEMBRIE 2020

MOLDOVA

În primele două zile va fi răcoroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 14 grade și a minimelor de aproximativ 4 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 21-23 octombrie, vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 21 de grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 18…20 de grade.

În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii de 8…10 grade.

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice apropiate de cele normale, în medie cu maxime de 12…16 grade şi minime de 4…8 grade.

Local și temporar va ploua slab, în perioada 24-26 octombrie, dar ploi slabe mai pot apărea trecător și după data de 27 octombrie.

LA MUNTE

Prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4…6 grade și minime medii de -3…0 grade.

În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14…15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade.

În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade.

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8…10 grade şi minime de 0…4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE