METEO: Cum va fi VREMEA până pe 1 decembrie

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țară. Temperaturile vor fi ridicate în zilele următoare, după care se va răci ușor, pentru ca apoi vremea să se încălzească din nou.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 18 NOIEMBRIE – 1 DECEMBRIE 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

În intervalul 18 – 20 noiembrie se vor înregistra temperaturi maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, între 12 și 15 grade, în medie.

Apoi este estimată o răcire accentuată a vremii, spre 1…2 grade.

După data de 23 noiembrie, ușor și treptat, temperaturile diurne vor crește, astfel că, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, se vor atinge în medie 7….8 grade, la scară regională.

Minimele se vor menține ridicate în primele 3 zile de prognoză, când se vor înregistra în medie în jur de 9 grade, pentru ca ulterior o răcire semnificativă a vremii să determine valori în jurul a -3 grade, în medie, în data de 23 noiembrie.

Până în ultima zi a intervalului, minimele vor crește treptat, spre 2…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi va crește din nou începând cu data de 25 noiembrie

LA MUNTE

Temperaturile diurne vor scădea spre valori în jurul unei medii de 2 grade în data de 22 noiembrie, pornind de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului.

Apoi, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative și se vor înregistra temperaturi maxime de 3…4 grade.

În intervalul 18 – 21 noiembrie se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade, apoi este estimată o răcire spre -4 grade, urmată de o ușoară încălzire, spre sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi în intervalul 24 – 30 noiembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE