METEO: Cum va fi vremea în județul Neamț (29-30 octombrie)

Vremea a fost mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată în cea mai mare parte a Moldovei.

În prima parte a zilei, în zonele joase de relief, s-a semnalat nebulozitate joasă stratiformă, ceață și izolat burniță, iar în zona montană și submontană, vremea a fost în general frumoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cursul nopții, cerul s-a înnorat treptat, pe spații restrânse în jumătatea de nord, a plouat, iar ceața s-a mai format doar în sud. Vântul a suflat slab la moderat.

Temperaturile maxime s-au situat între 13 grade la Iași, Bârlad, Tecuci și 22 de grade la Târgu Ocna, iar cele minime au fost între 7 grade la Rădăuți, Târgu-Neamț, Suceava, Darabani, Cotnari și 12 grade la Focșani.

Prognoza pe 24 de ore în județul Neamț (29-30 octombrie)

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie, termometrele arătau în această dimineață (ora 7:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: 7 grade Celsius
  • Roman: 8 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: 7 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): 3 grade Celsius

Vremea se va răci semnificativ. Cerul va fi noros.

Pe spații relativ extinse se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în zona submontană, iar la munte va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Izolat cantitățile de apă vor atinge 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat din nord, iar pe crestele montane, vântul va prezenta viteze de 70..80 km/h spulberând ninsoarea.

Temperaturi maxime în județul Neamț vor ajunge până la 8…10 de grade, iar cele minime se vor situa între 3 și 5 grade.

PUBLICITATE