METEO: Cum va fi vremea, astăzi, în Neamț. Prognoza meteo (6 februarie)

Vremea s-a răcit accentuat față de ziua precedentă și a fost închisă ca aspect în regiunea Moldovei.

Pe arii din ce în ce mai extinse, s-au semnlat precipitații predominant sub formă de ploaie în primele ore ale intervalului, care apoi s-au transformat în ninsoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La munte a nins. Izolat cantitățile de apă au fost mai însemnate: 23 l/mp la Rețitiș, 18 l/mp la Bârnova și 12 l/mp la Botoșani. La ora 0200, stratul de zăpadă măsura 63 cm la Rețitiș, 29 cm la Ceahlău Toaca, 10 cm la Poiana Stampei, 10 cm la Bârnova, 10 cm la Rădăuți, 10 cm la Botoșani, 5 cm la Suceava, 4 cm la Cotnari, 3 cm la Tg. Neamț, 2 cm la Roman, Focșani și Galați, 1 cm la Piatra-Neamț.

Vântul s-a intensificat treptat și a avut la rafală viteze de 70…90 km/h, în special în jumătatea de sud a regiunii, iar la peste 1700 m, a suflat tare, cu 140…170 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și amplificând senzața de rece.

Izolat și trecător s-a semnalat ceață, iar la altitudini mari aceasta a fost asociată și cu depunere de chiciură.

Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad la Rădăuți, Suceava și 6 grade la Focșani și Galați, iar cele de la ora 5:00 s-au situat între -7 grade la Rădăuți și 0 grade la Focșani.

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau în această dimineață (ora 8:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: -4 grade Celsius
  • Roman: -5 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: -6 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -17 grade Celsius

Prognoza pe 24 de ore în județul Neamț (6 februarie)

Vremea va fi rece. Cerul va fi mai degajat ziua, iar noaptea se va înnora treptat și local se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări la începutul intervalului de 50…60 km/h, iar pe crestele montane 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilității și amplificând senzația de rece, apoi va slăbi în intensitate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 și 2 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și -1 grad.

PUBLICITATE