METEO: Cum va fi vremea, astăzi, în Neamț. Prognoza meteo (27 februarie)

Vremea a fost deosebit de caldă pentru această dată în regiunea Moldovei. Cerul a fost mai mult noros. Din orele după-amiezii, pe spații relativ extinse în centrul și nordul regiunii, a plouat și sub formă de aversă, iar la altitudini de peste 1500 m, a nins.

Cu totul izolat s-au semnalat descărcări electrice.Vântul a prezentat intensificări trecătoare de 45…55 km/h, cu precădere în nord-estul Moldovei, iar pe raza localității Darabani (județul Botoșani), a luat și aspect de vijelie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La altitudini mari, vântul s-a intensificat treptat și a prezentat viteze la rafală de 80…90 km/h, spulberând zăpada. Izolat la munte s-a semnalat ceață asociată și cu depunere de chiciură.

Temperaturile maxime au fost cuprinse între 17 grade la Rădăuți, Suceava, Darabani și 22 de grade la Focșani, iar cele de la ora 5:00 s-au încadrat între 4 grade la Rădăuți, Suceava, Bacău și 10 grade la Galați.

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau în această dimineață (ora 7:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: 5 grade Celsius
  • Roman: 6 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: 3 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -2 grade Celsius

Prognoza pe 24 de ore în județul Neamț (27 februarie)

Valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de ziua anterioară.

Cerul va fi noros ziua, când pe arii relativ extinse va ploua, iar în zona subcarpatică, trecător, vor fi posibile precipitații mixte.

La munte va ninge.Vântul va avea intensificări de 45…55 km/h în cursul zilei, iar în zona montană înaltă, va avea viteze de 70…80 km/h, spulberând ninsoarea.

Noaptea cerul se va mai degaja iar vântul va mai slabi în intensitate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 0 grade.

PUBLICITATE