METEO: Cod galben de ploi în Neamț. Avertizare meteo până miercuri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică în județul Neamț.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 13:00 – 08 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania și în zonele montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare meteo de instabilitate atmosferică valabilă până pe 10 iunie, ora 06:00 în toată țara.

Vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de luni (8 iunie) cu precădere în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte, în noaptea de luni spre marți (8/9 iunie) în sud-vest, iar marți (9 iunie) îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.