METEO: Cod galben de furtuni în județul Neamț, astăzi, 8 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 8 iunie, un Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică, în mai multe județe printre care și Neamț.  

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 12 – 08 iunie, ora 23

În estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 14 – 08 iunie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În nordul și estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.