METEO: Avertizare meteo de ploi, ninsori şi viscol. Vezi unde va ninge de Crăciun

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 23 decembrie, o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol în zona montană înaltă, respectiv o informare de ploi în zonele joase de relief din vest, nord și centru, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 14 – 25 decembrie, ora 06
Fenomene vizate și zone afectate: precipitații moderate cantitativ: predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord și centru și mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10…15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 decembrie, orele 02 – 21
Fenomene vizate: viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei.

PUBLICITATE