METEO: ANM a actualizat Codul galben în Neamț

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat astăzi, 3 august, avertizarea Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică în județul Neamț.

COD GALBEN

Intervalul : 03 august, ora 12 – 03 august, ora 18
Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În intervalul menționat în Transilvania și zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Intervalul: 03 august, ora 12 – 04 august, ora 02
Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Intervalul: 03 august, ora 15 – 04 august, ora 02
Fenomene : cantități importante de apă, instabilitate atmosferică accentuată

În intervalul menționat, în județele Vaslui, Galați, Tulcea și Brăila, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și, izolat, 50…70 l/mp.

PUBLICITATE