METEO: ANM a actualizat Codul galben de ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, luni (19 noiembrie), atenţionarea Cod galben de ninsori și a emis o informare meteo de polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare în Moldova și intensificări ale vântului, până miercuri dimineață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ACTUALIZARE
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 10 – 19 noiembrie, ora 22
Fenomene vizate: ninsori în general moderate și strat de zăpadă
Zone afectate: zona Carpaților Orientali, Moldova

Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaților Orientali și în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 10 – 19 noiembrie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: județele Tulcea, Buzău, Brăila

În județele Tulcea, Buzău și Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 06 – 21 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare în Moldova, intensificări ale vântului

În intervalul menționat se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova.

Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…75 km/h.

PUBLICITATE