METEO: Alertă de caniculă în România! Astăzi, cea mai caldă zi

Astăzi va fi cea mai caldă zi a acestei săptămâni, iar temperaturile vor ajunge chiar și la 36 de grade Celsius, din cauza unul val de căldură care vine din Africa. 

Meterologii au anunțat temperaturi de peste 35 de grade Celsius în mai multe zone ale țării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vorbim de un val de căldură, cu disconfort termic ridicat și greu de suportat.

Cel mai cald va fi astăzi în Bărăgan și sudul Olteniei, unde temperaturile vor depăși 36 de grade Celsius. De asemenea, vremea va fi caniculară în Muntenia, Moldova, Banat Oltenia, unde sunt asteptate 35 de grade Celsius, la amiază.

Până astăzi, la ora 20, este în vigoare o informare meteorologica de vreme călduroasă, cu disconfort termic ridicat.

Vorbim de cea mai caldă zi din săptămână, iar în zonele de câmpie indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Specialiștii ANM spun ca aerul foarte cald vine din Africa. Este o săptămână de foc în toata Europa. Din vestul până în estul continentului, temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius.

Cele mai afectate țări vor fi Franța și Spania, unde temperaturile vor depăși chiar 40 de grade Celsius Mai mult, În Germania este cod violet de caniculă.

Vremea se va răcori însă, pentru că vineri un front atmosferic va traversa țara de la nord spre sud-est, iar temperaturile nu vor mai trece de 30 de grade.

PUBLICITATE