METEO: 21 cm. de zăpadă și temperaturi de până la -7 grade în Neamț

Vremea a fost deosebit de rece pentru această dată. Ziua cerul a fost noros și s-au semnalat precipitații slabe cantitativ.

În regiunea Moldovei, local în jumătatea de nord și izolat în rest a plouat, trecător și sub formă de aversă. În zona de munte, precipitațiile au fost mixte, iar la altitudini de peste 1200m, a nins.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Noaptea cerul s-a mai degajat iar în nord-est izolat s-a semnalat brumă. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări. În zona montană înaltă trecător s-a semnalat ceață.

S-au înregistrat temperaturi maxime între 5 grade la Rădăuți, Suceava, Târgu-Neamț și Piatra-Neamț la 13 grade în Adjud și Tecuci, iar cele minime între -1 grad la Rădăuți și Botoșani la 7 grade Tecuci și Focșani

Prognoza pe 24 ore în județul Neamț (8-9 octombrie)

Temperaturile diurne vor marca o creștere, însă vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil. Vântul se va intensifica treptat pe crestele montane și va depăși la rafală viteze de 80 km/h în cursul nopții. Dimineața vor fi condiții de brumă.

Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 13 grade iar cele minime între 1 și 3 grade

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie, termometrele arătau în această dimineață (ora 7:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: 2 grade Celsius
  • Roman: 3 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: 1 grad Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -7 grade Celsius

Temperaturile resimțite de organism se situau între -10 grade pe Ceahlău și 1 grad la Piatra-Neamț.

Pe Ceahlău s-a aşternut un strat consistent de zăpadă, potrivit ANM, în această dimineață, măsurând 21 centimetri.

PUBLICITATE