Mesaje emoționante la „Marşul pentru viaţă” desfășurat la Piatra Neamț


O nouă ediţie a „Marşului pentru viaţă“ a avut loc astăzi la Piatra Neamț, începând cu ora 13.00, pe traseul: Biserica „Sf. Spiridon” de la Spitalul Judeţean Neamţ – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – Biserica „Sf. Ioan Domnesc”.  Astfel, prin acest demers organizatorii şi-au propus să tragă un semnal de alarmă asupra respectării dreptului la viaţă şi să convingă oamenii şi instituţiile să apere viaţa, chiar când este vorba despre cei nenăscuţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Marşul s-a desfășurat sub sloganul „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie” și a avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Prin astfel de marşuri se militează totodată pentru înfiinţarea de centre speciale pentru suportul femeilor însărcinate, care există de ani buni în alte state, acordarea de indemnizaţii pentru gravide după a 14-a săptămână de sarcină şi facilitarea adopţiilor imediat după naşterea copilului care nu este dorit de propria familie.

Conform statisticilor în România în perioada 1958 -2014 au avut loc aproximativ 22 de milioane de avorturi, ceea ce înseamnă mai mult decât populaţia actuală a ţării. În continuare în România se fac zilnic peste 400 de avorturi. „Încercăm să îi responsabilizăm pe cei care vor participa, pe cei care au responsabilităţi în societate cu privire la un lucru esenţial: că existenţa, demnitatea şi valoarea omului începe din momentul concepţiei. Viaţa este un dar al lui Dumnezeu şi dacă ignorăm sau încălcăm acest drept pe care îl are omul la viaţă înseamnă să nesocotim voinţa divină, din perspectiva noastră este un păcat strigător la cer, aş spune chiar un act necreştinesc şi inuman în acelaşi timp”, spus preotul Valentin Tofan, protopopul de Piatra Neamţ pentru ziarulevenimentul

Marşul este organizat în peste 100 de localităţi din România, iar la Piatra Neamţ are ca parteneri: Protopopiatul Roznov, Asociaţia Tineretul Ortodox Român din Piatra Neamţ, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române din Piatra Neamț, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – Neamț, Asociația „Tinerii de azi – Generația de Mâine – T.A.G.M.A., Compartimentul Pro Vita Piatra Neamţ, Liga Părinților, Asociația Umanitară „Codrin”, Asociația de Sprijin a Persoanlor cu nevoi speciale „Luceafărul”, Asociația Riana – Piatra Neamț Asociația ProDemocrația Piatra Neamț, Asociaţia pentru Cultură, Tradiţii şi Spiritualitate „Leru-i Doamne”, Parohia „Sf. Ioan Domnesc” din Piatra Neamţ, Asociaţia „Eu cred” din Bicaz Chei, Asociaţia Creştin Ortodoxă „Mama Olga”, Asociația Ioannis.

PUBLICITATE