Mesaj RO-ALERT în Neamț după accidentul din această dimineață! Atenție la albine! (FOTO)

ACTUALIZARE: S-a reușit mutarea stupilor în câmp, departe de circulația publică (FOTO)

ISU Neamț a transmis un mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care s-a produs accidentul rutier din această dimineață, în care un TIR ce transporta aproximativ 60 de stupi cu albine s-a răsturnat.

„A fost semnalata prezenta unor albine in zona Hanu Ancutei! Evitati zona, ramaneti in locuinte! Deplasarea cu autoturismele sa se realizeze cu geamurile inchise! Pastrati distanta fata de insecte pentru a nu va expune periolului de intepaturi de albine! ISU NEAMT!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bees have been spotted in the area of Hanu Ancutei. Avoid the area and stay in your homes. When moving within your vehicles, keep windows shut. Keep the distance from insects in order not to be exposed to the danger of being stung. ISU NEAMT!” – este mesajul transmis prin RO-ALERT

Reamintim că în această dimineață, în jurul orei 05:30, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 în localitatea Hanul Ancuței din comuna Tupilați.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Tupilați.

O autoutilitară ce transporta aproximativ 60 de stupi cu albine s-a răsturnat pe și în afara părții carosabile.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un bărbat de 69 de ani, din județul Suceava conducea o autoutilitară ce transporta albine, în afara localității Tupilați, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se pe partea carosabilă.

Stupii s-au deteriorat iar albinele au rămas în zona și sunt agitate, prezentand pericol de agresiune.

O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înțepăturilor de albine.

De asemenea, forțele de intervenţie prezente la fața locului au fost înțepate.

PUBLICITATE