Mesaj pentru șeful CJ Neamț, Ionel Arsene: „Doamne ajută, dar de elevii nemţeni când ne ocupăm?”

Proaspăt ales președintele Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia (elev al Colegiului Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț) a postat luni, 6 august, un mesaj în care îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, de dezinteres față de problemele cu care se confruntă elevii care fac naveta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Publicăm, mai jos, postarea președintelui Consiliului Național al Elevilor:

Pe data de 29 iunie 2018 am trimis o adresă (vezi foto) către CJ Neamț, în care solicitam o întâlnire între Biroul executiv al CJE Neamț și dl. președinte Ionel Arsene; am atașat și modelul petiției, pentru ca distinsul domn să știe pe ce se va axa discuția.

3 iulie 2018, 4 zile mai târziu
Primesc un e-mail din partea instituției; am fost foarte surprins, într-un mod neplăcut:
1. Am fost programați în audiență pe data de 4 august 2018, urmând ca ora să ne fie anunțată ulterior. O lună de așteptare pentru o discuție de 45 de minute? Umm…
2. Deși am specificat că petiția va fi depusă în ziua întâlnirii, alături de cele peste 2000 de semnături online și fizice, au înregistrat-o pe data de 2 iulie 2018. Nu comentez, e mai bine așa. Chiar ne-au ajutat, având în vedere faptul că întâlnirea ar fi urmat să aibă loc pe 4 august; se grăbea procedura.

6 august 2018, 38 de zile mai târziu
Nu am mai primit nicio veste în legătură cu acea audiență, mă întrebam care e cauza.
Intru pe Facebook și, dintre multe postări din News feed, una iese în evidență: pe data de 4 august, dl. Arsene a participat la… „cea de-a şasea Întâlnire Diecezană a Familiilor”. Foarte frumos, Doamne ajută, alea, alea, dar de elevii nemțeni când ne ocupăm?
Totuși, nu anularea audienței fără niciun avertisment a fost cireașa de pe tort: nici până în acest moment Consiliul Județean Neamț, instituție publică, nu a transmis răspunsul/stadiul petiției. A fost depășit termenul legal de 30 de zile. Drepturile elevilor sunt ignorate; ce ne pasă, mai băgăm o slujbă, poate vine Dumnezeu, bate din palme și totul se rezolvă.

Doamne, ajută. să scăpăm.

foto: Facebook
PUBLICITATE