Merită văzut! Obiective unice în lume, găsite de Cristian Tabără în județul Neamț


Exclusiv în România, emisiunea ce prezintă obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, realizată de Cristian Tabără, revine pe micul ecran cu noi ediții în această primăvară. Sezonul nou începe pe 12 martie 2016, aducând un plus față de cele anterioare. Astfel, pe lângă unicatele turistice prezentate, de care România nu duce lipsă, echipa aduce în atenția telespectatorilor ideea de multiculturalitate.

„În prima ediție a noului sezon, ajungem, alături de echipa Exclusiv în România, la mănăstirea Văratec, unde sălășluiesc laolaltă peste 400 de măicuțe. Este cea mai numeroasă comunitate monahală din lume. Maica stareță Iosefina Giosanu ne povestește cât de greu este să păstorești peste 400 de suflete.

Tot pe 12 martie, jurnalistul Daniel Georgescu ajunge pe Ceahlău, cel mai important munte pentru ortodoxie, după Athos, și ne spune povestea singurului batiscaf românesc, aflat acum pe malul lacului Bicaz. Tot de la el aflăm istoria lacului Izvorul Muntelui, cel mai mare lac artificial de interior din România. Anul acesta, trupele de vânători de munte sărbătoresc 100 de ani de la înființare, așa ca Daniel participă alături de ei la o ‘operațiune de salvare’ foarte complexă. Cum se descurcă colegul lui Cristi Tabără vom vedea în prima ediție ‘Exclusiv în România’ a primăverii.

Și tot atunci vizităm singura sinagogă de lemn din sud-estul Europei, aflată la Târgu Neamț. Povestea sinagogii Baal Sem Tov ne-o spune Cristi Tabără și tot el ne dezvăluie secretul prăjiturii Humentasch, o delicatesă ritualică evreiască.”

Despre toate acestea, în premieră, sâmbătă, la ‘Exclusiv în România’! Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD și www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. ‘Exclusiv în România’ este și pe www.tvr.ro și www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum și pe www.facebook.com/fanTVR1 și https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil și pe tabletă sau mobil.

EMISIUNEA POATE FI VĂZUTĂ – AICI

sursa Agerpres