Mediul de afaceri nemțean, pe agenda Guvernului României

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mediul de afaceri nemțean, pe agenda Guvernului României. Premierul Nicolae Ciucă, alături de echipa PNL Neamț, în dialog cu peste 1300 de antreprenori din județul Neamț.

George Lazăr, președintele PNL Neamț:

„Susținerea mediul privat din județul Neamț a reprezentat unul dintre punctele centrale ale vizitei oficiale a premierului Nicolae Ciucă în județul nostru, săptămâna trecută.

Atât eu, cât şi colegii liberali, am considerat întotdeauna parteneriatul cu mediul privat unul dintre cele mai importante stimulente ale economiei locale şi de aceea mi-am dorit să avem întotdeauna un dialog deschis cu oamenii de afaceri care investesc în județ şi să le oferim sprijinul nostru acolo unde este necesar.

Împreună cu domnul prim-ministru, Nicolae Ciucă, doamna ministru Ligia Deca, domnul senator Eugen Țapu Nazare şi domnul deputat Laurențiu Leoreanu, ne-am întâlnit, la Roman, cu peste 400 de antreprenori locali, cu care am discucutat despre nevoile mediului de afaceri şi oportunitățile puse la dispoziție de Guvern.

Un subiect important care a fost dezvoltat atât de domnul premier, cât şi de doamna ministru al educației, este învățământul dual, pregătirea forței de muncă tinere şi lansarea de noi oportunități de angajare pentru absolvenți.

Foarte important, pentru noi, nemțenii, este să colaborăm cât mai facil cu firmele locale, în vederea ocupării forței de muncă, a creşterii productivității şi, bineînțeles, a stimulării economiei, care generează noi investiții şi totodată dezvoltarea la nivel de județ.

La Târgu Neamț, în aceeaşi formulă, ne-am întâlnit cu peste 900 de oameni de afaceri cu investiții importante în judeţul Neamț. Au fost prezenți reprezentanți ai mediului privat atât din zona Târgu Neamț, Piatra Neamț, Roznov, Bicaz, cât şi din alte localități, cu afaceri în toate domeniile.                      Am avut alături de noi fermieri, antreprenori în domeniul silvic şi în domeniul creşterii animalelor din zona Valea Muntelui, o componentă extrem de importantă din punct de vedere economic în Neamț.

Premierul României a răspuns la întrebările şi sugestiile celor care au dorit să ia cuvântul şi i-a asigurat pe toți reprezentanții mediului de afaceri că Guvernul acordă o atenție deosebită mediului privat şi că va sprijini în continuare prin programe de finanțare active demersurile antreprenoriale.

Domnul prim-vicepreşedinte al Partidului Național Liberal, Gheorghe Flutur, a subliniat, de asemenea, nevoia de dialog permanent între instituții şi mediul de afaceri şi sporirea colaborării dintre public şi privat prin parteneriate solide, care vor avea ca rezultat dezvoltarea regională şi importante creşteri economice de ambele părți.

În județul Neamț, punem preț pe mediul privat, un motor al economiei locale şi regionale. Am avut întotdeauna încredere în partenerii noştri, reprezentanții mediului de afaceri, i-am invitat de fiecare dată la masa de dezbateri şi am considerat că cele mai bune decizii pentru județul Neamț le putem lua #împreună. Partidul Național Liberal este şi va rămâne un partener de încredere pentru mediul de afaceri din România şi vom continua să susținem şi să încurajăm prin măsuri active investițiile şi progresul antreprenorial în județul Neamț. De acest lucru vă asigur!”

George Lazăr, președinte PNL Neamț

PUBLICITATE