Medicul Cătălin Denciu NU este urmărit penal după incendiul de la Spitalul din Piatra-Neamţ

În această seară, presa centrală a transmis că medicul declarat erou, Cătălin Denciu, ar fi fost urmărit penal de procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul incendiului de la spitalul din Piatra-Neamţ.

Potrivit procurorilor, printre persoanele învinuite se află și un medic la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 din Codul penal, fals intelectual, prev. de art. 321 din Codul penal și uz de fals, prev.de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 din Codul penal, constând în aceea că, în exercitarea atribuțiilor de medic șef al Secției ATI, respectiv de medic la aceeași secție din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, ar fi întocmit și subscris o adresa din data de 18.06.2021, care conține mențiuni false privind îngrijirile acordate pacienților în timpul manifestării incendiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, presa centrală a considerat că medicul Cătălin Denciu este cel învinuit.

La aproximativ 2 ore după publicarea articolului și preluarea de către alte ziare și televiziuni centrale, publicația care a scris despre Cătălin Denciu a modificat articolul și au dezmințit informația: „Ştirea iniţială conţinea informaţia conform căreia medicul Cătălin Denciu, rănit în urma incendiului, ar fi fost pus sub învinuire. În urma verificărilor jurnalistice suplimentare, reprezentanţii Parchetului General au precizat că acesta nu are calitatea de suspect în dosar. Redacţia îşi prezintă scuzele pentru prezentarea informaţiei eronate.

Reamintim că zece suspecţi persoane fizice şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt urmăriţi penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul deschis după incendiul izbucnit în noiembrie anul trecut la unitatea medicală şi soldat cu zece decese. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE