Medic veterinar trimis în judecată după ce a eutanasiat 13 câini

Un medic veterniar a fost trimis în judecată de procurori pentru infracțiunea de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept fiind acuzat că a eutanasiat 13 câini.

Faptele s-au petrecut în la începutul lunii decembrie 2021, în orașul Roznov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit anchetatorilor, o femeie care avea locuința în renovare i-a solicitat bărbatului care se ocupa de lucrări să aibă grijă de cei 14 câini pe care aceasta îi avea (10 adulţi şi 4 pui) în curte.

Totodată, femeia l-a rugat să facă demersuri pentru a da unii dintre câini spre adopţie către diferite ONG-uri.

La sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie 2021, femeia a fost plecată din localitate, împreună cu fiicele sale, iar la momentul la care s-a întors a constatat că din totalul de 14 câini se afla în curte un singur pui.

Bărbatul care îi renova locuința i-a spus femeii că animalele ar fi fost preluate de o asociaţie, dar anchetatorii au stabilit că acesta a apelat la un medic veterinar care le-a eutanasiat, cadavrele fiind transportate într-o locaţie necunoscută.

Magistrații din Piatra-Neamț au dispus ieri, 9 octombrie, începerea judecăţii, medicul veterinar fiind acuzat de infracțiunea de „ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, în formă continuată”, iar bărbatul care trebuia să aibă grijă de câini este acuzat de „instigare la infracţiunea de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, în formă continuată”.

PUBLICITATE