Medic internat la Psihiatrie. A declanșat falsa alertă de variola maimuței în România

Un doctor care a internat o pacientă cu varicelă și a anunțat apoi, într-un mesaj pe Facebook, primul caz de variola maimuței în România, a ajuns la Psihiatrie.

Medicul Radu Agrosoaie are aproximativ 40 de ani, este infecționist la Spitalul Municipal Rădăuți și a mai lucrat la spitale din Suceava, Piatra-Neamț, Buhuși, Iași și București. – notează presa din Suceava

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest weekend, medicul a declanșat o falsă alertă la nivel național de variolă a maimuței la o pacientă internată cu varicelă la spitalul din Rădăuți.

Ministerul Sănătăţii a transmis ieri seară că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire. Precizările au venit ca urmare a informaţiilor postate online de medicul Radu Agrosoaie.

”Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform şefului secţiei de boli infecţioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei” – a transmis Ministerul Sănătăţii.

În această dimineață, medicul Radu Agrosoaie ar fi avut o dispută cu colegii și cadrele medicale din secție, fiind supărat și pe conducerea Spitalului, care a postat un mesaj pe site în care preciza că afirmațiile doctorului nu au acoperire.

Potrivit presei sucevene, medicul ar fi bruscat o pacientă și câteva asistente, după care s-a urcat în cabina unei mașini de la salubritate și nu mai voia să coboare.

Conform managerului spitalului din Rădăuți, Radu Agrosoaie ar fi fost preluat cu poliția și agenții de pază și internat la Psihiatrie.

PUBLICITATE