Medalie de bronz la Olimpiada Internațională de chimie pentru Sabina Fîrțală


Universitatea “M. Lomonosov” din Moscova a organizat și desfășurat în perioada 1-8 mai 2016, ediția a 50-a, jubiliară, a Olimpiadei Internațională de chimie “D. MENDELEEV”. Au participat 20 țări și 120 elevi. România a fost reprezentată de 6 elevi selectați în urma probei de baraj a Olimpiadei Naționale de chimie, ediția jubiliară cu numărul 50, organizată de Județul Bacău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Județul Neamț a fost reprezentat cu onoare de eleva Sabina Giorgiana Fîrțală, clasa a XII-a, Colegiul Național “Petru Rareș” Piatra Neamț, care a adăugat în palmaresul personal încă o medalie, de bronz, alături de  medalia de argint obținută anul trecut la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015.

Toți participanții din România au probat disponibilitățile școlii românești de chimie, meritele se exprimă în 2 medalii de aur, 2 medalii de argint și 2 medalii de bronz.

Competiția a presupus parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice și una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat.Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare dintre cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, științele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică. Ultima probă experimentală s-a organizat și desfășurat la Universitatea “M. Lomonosov”.

Transmitem felicitari elevei Sabina Giorgiana Fîrțală, părinților și profesorilor acesteia pentru performanțele  obținute în cadrul competitiv international, contribuind la identificarea și recunoașterea școlii de chimie  nemțene, atât în plan national și mai ales în arealul extern. Dorim Sabinei succes la examenul maturității, care va debuta în curând și putere de muncă, concentrare maximă, spor, încredere în propriile forte pentru parcurgerea etapelor de pregătire și selecție a lotului national, participant la Olimpiada Internațională de Chimie din Pakistan / Karachi , de la sfârșitul lunii iulie 2016.

INSPECTOR SCOLAR DISCIPLINA CHIMIE
Profesor Tudoran-Moga Ioana

PUBLICITATE