Medalie de AUR pentru pietreanul Gabriel Stan la lupte greco-romane

Pietreanul Gabriel Stan a adus României prima medalie la Campionatele Europene de lupte Under-17 de la Bucureşti, AUR, la cat. 92 kg, lupte greco-romane, după ce l-a învins în finală pe polonezul Sebastian Warchol.

„Imnul României a răsunat din nou în fața unei săli întregi, de data aceasta chiar la București!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Stan Gabriel a reușit să aducă României prima medalie de aur la Campionatul European U17, de la București!

Un meci superb făcut de luptătorul nostru, care a dovedit o ambiție de fier, luptând cu inima pentru toți cei prezenți.” – au transmis reprezentanții Federației Române de Lupte

Gabriel Stan a trecut în finală de polonezul Sebastian Warchol, prin superioritate tehnică (8-0).

Este o nouă performanță remarcabilă pentru băiatul provenit din cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna din subordinea DGASPC Neamț.

Premierea a fost efectuată de Președintele COSR, Mihai Covaliu și Președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu.

„Felicitări, Gabriel! Felicitări antrenorilor Matache Cătălin, Mircea Constantin, Aleksan Hovhannisyan precum și antrenorilor Mihuț Ștefan și Cîmpanu Dragoș!” – au mai transmis reprezentanții federației

Gabriel Stan este elev al LPS Piatra-Neamț în clasa a 8-a.

Are un palmares impresionant în domeniul luptelor sportive, obținând numai anul trecut premii remarcabile. Gabriel este sportiv în cadrul Clubului Sportiv Ceahlăul și component al Lotului Național de excelență al României la Lupte Greco-romane.

În aprilie 2021 a obținut locul I la Turneul Internațional Wrestling Challenge Cluj Napoca și locul I la Cupa României U15. În mai a luat locul I la Campionatul Național Individual U15 și locul I la Turneul Internațional de Cadeți.

De asemenea, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Sofia, Bulgaria, fiind cea mai reprezentativă realizare a sa.

Anul acesta, a obținut locul 1 la Cupa României la cadeți, lupte greco-romane, reușind să surclaseze zeci de sportivi de top din toată țara.

Este un copil remarcabil, plin de talent și seriozitate și care continuă seria luptătorilor de top care provin din centrele DGASPC Neamț.

PUBLICITATE