Măsuri stricte de securitate la meciul echipei Ceahlăul de sâmbătă 16 martie

Pentru partida de mâine, dintre Ceahlăul Piatra-Neamț și Progresul Spartac, autoritățile anunță măsuri de securitate sporite și recomandări pentru suporteri, în vederea unei desfășurări în siguranță a evenimentului sportiv.

Meciul dintre A.C.S.M. Ceahlăul Piatra-Neamț și A.F.C. Progresul 1944 Spartac, programat pentru data de 16 martie, pe Stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamț, va beneficia de măsuri de ordine publică și siguranță sporite, asigurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Începând cu ora 13:00, suporterii își vor putea face loc spre arene, în anticiparea fluierului de start de la ora 14:00. Prezența jandarmilor în zona imediată a stadionului, pe traseele de acces, dar și la punctele de control și filtrare, va garanta desfășurarea meciului în condiții optime de siguranță.

Conform legislației în vigoare, toți participanții la eveniment vor fi supuși unui control corporal preventiv, cu scopul de a preveni introducerea pe stadion a obiectelor periculoase sau interzise, care ar putea compromite siguranța celor prezenți.

Organizatorii și autoritățile implicăte fac apel la suporteri să se comporte civilizat, să se delimiteze de orice formă de violență și să respecte regulile stabilite pentru buna desfășurare a partidei. De asemenea, sunt interzise introducerea și consumul băuturilor alcoolice, utilizarea materialelor pirotehnice, precum și afișarea mesajelor incitante la violență sau discriminare.

Mai jos, comunicatul Jandarmeriei Neamț:

Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț va asigura măsurile de ordine și siguranță publică în municipiul Piatra Neamț, la partida de fotbal din cadrul din cadrul Ligii a II-a, etapa a XIX-a, dintre echipele A.C.S.M. Ceahlăul Piatra Neamț și A.F.C. Progresul 1944 Spartac. Partida se va disputa mâine, 16 martie a.c., pe Stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamț, cu începere de la ora 14.00, iar publicul va avea acces pe stadion de la ora 13.00. 

Jandarmii vor fi prezenți în zona imediată a arenei sportive, pe traseele de afluire și defluire a spectatorilor precum și în zonele de filtrare și control de la porțile de acces în stadion.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, activitățile privind accesul, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion, precum și paza vestiarelor se realizează de către agenții societății de pază și protecție contractată de organizator.

Conform prevederilor art. 14 din actul normativ menționat, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Pentru bună desfăşurare a evenimentului sportiv, recomandăm suporterilor:

  • să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. 
  • să nu introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. 
  • să nu afişeze inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. 
  • să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

Pe această cale, mulţumim anticipat suporterilor pentru comportamentul civilizat și dorim să îi asigurăm de vizionarea spectacolului sportiv, în condiţii de siguranţă şi fairplay!

Bucurați-vă de fotbal, suntem mereu la datorie!

PUBLICITATE