Măști gratuite pentru 2,3 milioane de persoane. Vezi categoriile de persoane care vor primi aceste măști

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în această seară că în ședința de guvern a fost adoptată o Ordonanță de Urgență privind acordarea gratuită de măști către 2,3 milioane de persoane din categorii defavorizate. Se vor acorda 50 de măști de persoană, pentru o perioadă de două luni.

Tătaru a precizat și care sunt categoriile defavorizate:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Tătaru a precizat că se va acorda „un număr de 50 de măști pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”.

Tot prin această Ordonanță s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția de măști de protecție prevăzute pentru cele patru categorii.

Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari, în termen de maxim 3 zile de la primirea acestora din partea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

PUBLICITATE