Mașină de poliție implicată într-un accident la Săvinești. Doi polițiști au fost răniți (FOTO)

ACTUALIZARE: Doi polițiști răniți după ce au încercat să oprească un șofer drogat

Un accident rutier a avut loc în această seară, în jurul orei 18:20, pe DN 15, în comuna Săvinești.

În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și o autospecială a Poliției Neamţ în care se aflau doi polițiști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD, TIM și EPA).

Pompierii au acționat pentru scoaterea celor două cadre ale IPJ din autoturism, care au fost preluate și transportate de echipajele SMURD la UPU Piatra Neamț.

Potrivit surselor noastre, autospeciala de poliție ar fi avut semnalele acustice și luminoase pornite.

Autospeciala ar fi efectuat semnal luminos și acustic de oprire a unui autoturism care se deplasa din sens opus, al cărui conducător auto nu s-a conformat semnalului.

În momentul efectuării manevrei de întoarcere pentru a se proceda la urmărirea acestuia, autospeciala de poliție a fost acroșată de un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din Podoleni.

Primul autoturism și-ar fi continuat deplasarea spre municipiul Piatra-Neamț, fiind efectuate activități în vederea identificării acestuia.

În urma verificărilor efectuate acesta a fost identificat, fiind un tânăr de 21 de ani, din Borlești.

Cei doi polițiști au fost preluați de echipajele medicale și transportați la o unitate spitalicească.

Conducătorii auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor ce au condus la producerea acestui eveniment rutier..” – a transmis IPJ Neamț

PUBLICITATE