Masca va deveni obligatorie și în aer liber în județul Neamț. Se ia în calcul măsura limitării deplasării pe timp de noapte

ACTUALIZARE: OFICIAL! Masca obligatorie în județele cu peste 1,5 cazuri la mie (document)

Masca va deveni obligatorie în spațiile deschise și în toate județele cu rata de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori, a anunțat în această seară premierul Ludovic Orban.

El a precizat că decizia va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar joi va fi transpusă în Hotărâre de Guvern.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în județul Neamț – care are o rată de peste 2 la mie (astăzi avea 2,13) – masca va deveni obligatorie.

Va fi o propunere a CNSU, care trebuie transpusă în Hotărâre de Guvern și cel mai probabil va fi adoptată joi, când va fi ședință de guvern (…)

Portul măştii reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva virusului şi deja de la 1,5 la mie trebuie să luăm această măsură pentru prevenirea răspândirii virusului”, a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a mai spus că există posibilitatea interzicerii circulației pe timp de noapte acolo unde există un număr mare de infectări.

„În cadrul deciziei de carantinare, există posibilitatea interzicerii circulației pe timp de noapte. Sunt discuții și propuneri, inclusiv cu parcurile.

În localitățile cu nivel ridicat de infectare se pot lua și măsura limitării deplasării pe timp de noapte.

Cu privire la restaurante, avem deja stabilit: până la 1,5 la mie, 50 la sută din capacitate, între 1,5 și 3 la mie, 30 la sută din capacitate, iar peste 3 la mie, închiderea locației”

ACTUALIZARE: OFICIAL! Masca obligatorie în județele cu peste 1,5 cazuri la mie (document)

PUBLICITATE