Mărirea salarială din sectorul public a devenit cea mai mare gogoaşă electorală a PSD

PSD şi Liviu Dragnea au minţit cu bună ştiinţă când au promis, în programul de guvernare, mărirea salariilor din sectorul public cu 25%. Fluturaşii de salariu pe care angajaţii îi primesc în această lună arată, negru pe alb, că salariile bugetarilor nu cresc, ba chiar ajung să scadă după aplicarea Legii salarizării unitare şi a transferului contribuţiilor sociale la angajat. – se arată într-un comunicat al senatorului Eugen Țapu Nazare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fără dubiu, este o ţeapă pe care PSD o dă românilor, după promisiunile fantasmagorice din campania electorală.

În acest moment avem angajaţi pe aceeaşi funcţie, cu aceleaşi atribuţii dar salarizare diferită în administraţia publică locală, încălcându-se astfel principiul „la muncă egală, plată egală.”

PSD a promis în campanie majorări salariale de 25% și a câştigat votul cetățenilor. Alegătorii care au învestit PSD cu încredere, astăzi au fost amăgiți, nu doar că nu au loc majorări de salarii, dar sunt foarte multe situații în care este vorba de tăieri certe ale acestora. PNL nu a câștigat alegerile pentru că nu a intrat în concurență cu PSD în promisiuni fantasmagorice.

Şi pentru că tupeul şi cinismul continuă, ministrul Olguţa Vasilescu a amenințat sectorul privat cu intervenția unor echipe mixte, de la direcțiile teritoriale de muncă și sindicate, care vor controla firmele care nu au mărit salariile. Asta ne aduce aminte de anii 1949-1962, din perioada cooperativizării.

Partidul Naţional Liberal a luat decizia de a iniția o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, care trebuie să plece cât mai repede din Guvern. – mai spune senatorul.

PUBLICITATE