Manifestări organizate de Complexul Muzeal Național Neamț dedicate Unirii Principatelor Române de la 1859

Asociația Culturală ”Star”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național Neamț a organizat și în acest an manifestarea ”Unirea face puterea”, dedicată Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 22 ianuarie 2021, ”Tricolorul călător”, a fost expus pe una din fațadele Turnului lui Ștefan, situat pe platoul Curții Domnești.

Muzeul de Istorie Roman, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, a organizat, vineri, 22 ianuarie 2021, de la orele 10, un simpozion online, pe platforma Google Meet.

Prin colaborarea cu Asociația Cultural – Științifică Urbana și Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, muzeul încurajează cunoașterea istoriei naționale și locale de către publicul tânăr, în manifestare fiind implicați elevii Colegiului, alături de profesori de specialitate.

Au fost propuse trei teme în programul activității: Mișcarea unionistă în zona Romanului (activitate realizată de muzeograf Iulia Butnariu, Muzeul de Istorie Roman – Complexul Muzeal Național Neamț), Alexandru Ioan Cuza – de la revoluționarul romantic la Domnul Unirii (activitate realizată de prof. Monica Pescaru, Colegiul Tehnic „Petru Poni”) și Modernizarea armatei române în epoca Unirii Principatelor Române (activitate organizată de istoricul militar Sorin Grumuș, Asociația Cultural – Științifică Urbana).

Expoziția permanentă a Muzeului de Istorie Roman, aflată în Casa Nevruzzi (str. Cuza Vodă, nr. 36), conține mărturii din Epoca Unirii și poate fi vizitată de publicul iubitor de istorie, zilnic, între orele 9 – 17.

PUBLICITATE