Mamografii gratuite în 3 localități din județul Neamţ în perioada 5-9 decembrie

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii gratuite pentru femeile din mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Suceava, în cadrul unităţii mobile de screening de cancer mamar.

Astfel, femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași, împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării: Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea și Buzău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 5 și 6 decembrie 2022, unitatea mobilă de screening de cancer mamar se va deplasa în comuna Vânători, județul Neamț. Aceasta va staționa în fața Hanului Urșilor.

Pe 7 și 8 decembrie 2022 vor putea beneficia de mamografii gratuite femeile din Târgu-Neamț. Pentru aceasta trebuie doar să se deplaseze până în curtea primăriei, unde va staționa caravana IRO Iași.

În data de 9 decembrie 2022, medicii din cadrul IRO Iași vor efectua mamografii gratuite femeilor din comuna Petricani, județul Neamț.

Cele care doresc să beneficieze de acest serviciu medical gratuit trebuie să se prezinte la primăria din comună, acolo unde va staționa unitatea mobilă.

Programările se fac prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile: într-o zi se pot efectua 48-50 de mamografii!

Femeile au nevoie doar de buletin, în original și copie!

În același timp, femeile se pot programa pentru mamografii gratuite și la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din Iași, strada Sărăriei, nr 177 A, la telefon ‪ 0374.278.803‬ sau ‪0753.477.774‬.

PUBLICITATE