Mămica modernă și multitasking-ul: cum își împarte timpul între carieră și familie?

Multitasking-ul reprezinta capacitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp, iar conform studiilor realizate in domeniu, femeile au rezultate mult mai bine in ceea ce priveste performanta, atunci cand trebuie sa treaca imediat de la o sarcina la alta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

In zilele noastre, foarte multe femei sunt puse in situatia de a se imparti intre job si ingrijirea copiilor, in special cele care aleg sa lucreze de acasa. Astfel, femeia moderna trebuie sa faca fata cu succes indatoririlor de mama, precum si atributiilor de la serviciu.

Iata cum isi imparte o mamica moderna timpul intre cariera si familie:

Femeile care sunt nevoite sa lucreze de acasa inca dinainte de a li se termina concediul de crestere al copilului se organizeaza foarte bine, pentru a nu se simti coplesite.

  1. In primul rand, acestea isi aranjeaza un spatiu special de lucru, cu toate cele necesare, pentru ca atunci cand au o ora-doua libere, sa poata profita la maximum de acel timp. Astfel, ele apeleaza la accesorii pentru birou, pentru arhivare, pentru indosariere, precum cele de la AbsolutOffice – birotica si papetarie, reusind sa isi gestioneze sarcinile si sa aiba totul foarte bine organizat.
  2. Apoi, mamicile care vor sa isi eficientizeze timpul gasesc solutii inedite pentru a sta cu copiii si pentru a lucra. In ajutorul lor vin accesoriile, precum cosuletele, landourile, patuturile, dar si port-bebe-ul. Orice mamica poate gasi port bebe pe www.ilbambino.ro care sa o ajute atunci cand vrea sa lucreze, dar trebuie sa stea cu ochii si pe copil.
  3. Apoi, acestea stiu foarte bine sa faca diferenta intre timpul pe care trebuie sa il petreaca cu bebe, timpul de lucru si cel pe care trebuie sa il aloce relaxarii. De aceea, din momentul in care are parte de ajutor din partea celor din jur, mamicile moderne isi rezerva cel putin o jumatate de ora pentru relaxarea proprie. Le recomandam acestora un ulei de shea marca SABON pentru ca rasfatul sa fie deplin!
  4. Accepta ajutor. Toate mamicile care fac fata job-ului (fie el si part-time) si cresterii unui copil nu refuza niciodata ajutorul din partea celorlalti. Astfel, acestea profita de timpul pe care il au si se concentreaza pe ceea ce au de facut, candbebe este pe maini bune.
  5. Lucreaza in special dimineata sau seara, cand cel mic doarme. Pentru foarte multe mamici conteaza sa aiba liniste atunci cand se ocupa de atributiile de la job, motiv pentru care ele prefera sa se trezeasca mult mai de dimineata sau sa stea dupa ce copilul adoarme.

Intoarcerea la serviciu, la birou, este extrem de grea pentru foarte multe mamici. Ele stau tot timpul cu grija copiilor, insa este extrem de important sa reuseasca sa-si eficientizeze timpul, astfel incat sa gaseasca un echilibru intre job si meseria de mama.

Tot mai multe mamici sunt nevoite sa lucreze pana sa se intoarca la serviciu, intrucat le este extrem de dificil sa faca fata tuturor sarcinilor dupa atata timp, iar lucrurile sa se desfasoare absolut normal, ca inainte de concediul de crestere. Se pare ca abilitatea de a rezolva mai multe sarcini deodata le ajuta pe femei si in acest caz, ele reusind sa faca fata cu succes atributiilor parentale si a celor impuse de job.

PUBLICITATE