Mâine dimineață, se dă alarma în orașul Târgu Neamț

În data de 13.10.2015,în intervalul orar 09:45 -10:02, la nivelul  orașului Tîrgu Neamț se va desfășura un exercițiu de alarmare,  având ca temă „Activitatea personalului didactic și a elevilor din județul Neamț pe timpul și imediat după producerea unui cutremur”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

     Exercițiul va începe la ora 09:45, prin introducererea semnalului ALARMĂ LA DEZASTRE ( durează 2 minute) urmând să se încheie la ora 10:00, prin introducerea semnalului ÎNCETAREA ALARMEI ( durează 2 minute).

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune  din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare , cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune  dintr-un sunet   continuu, de aceași intensitate, cu  durată de 2 minute.

Acest exercițiu are ca scop:

–    Pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare și a măsurilor de protecție, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur.

–    Pregătirea elevilor pentru aplicarea regulilor de comportare, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur.

–    Popularizarea campaniei naționale “Nu tremur  la cutremur” în rândul personalului didactic, preșcolarilor și elevilor în vederea transmiterii unui mesaj unitar , conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

–    Reamintirea semnalelor “ALARMĂ LA DEZASTRE” și “INCETAREA ALARMEI”.

Exercițiul se desfăsoară sub directa coordonare a Instituției Prefectului Neamț, ISU “Petrodava” Neamț  și ISJ Neamț în colaborare cu SVSU și va viza toate școlile și liceele de pe raza orașului Târgu Neamț.

PUBLICITATE