Mâine dimineață, se dă alarma în orașul Târgu Neamț

În data de 13.10.2015,în intervalul orar 09:45 -10:02, la nivelul  orașului Tîrgu Neamț se va desfășura un exercițiu de alarmare,  având ca temă „Activitatea personalului didactic și a elevilor din județul Neamț pe timpul și imediat după producerea unui cutremur”.

SONDAJ

Cu ce candidat veți vota la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

     Exercițiul va începe la ora 09:45, prin introducererea semnalului ALARMĂ LA DEZASTRE ( durează 2 minute) urmând să se încheie la ora 10:00, prin introducerea semnalului ÎNCETAREA ALARMEI ( durează 2 minute).

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune  din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare , cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune  dintr-un sunet   continuu, de aceași intensitate, cu  durată de 2 minute.

Acest exercițiu are ca scop:

–    Pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare și a măsurilor de protecție, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur.

–    Pregătirea elevilor pentru aplicarea regulilor de comportare, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur.

–    Popularizarea campaniei naționale “Nu tremur  la cutremur” în rândul personalului didactic, preșcolarilor și elevilor în vederea transmiterii unui mesaj unitar , conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

–    Reamintirea semnalelor “ALARMĂ LA DEZASTRE” și “INCETAREA ALARMEI”.

Exercițiul se desfăsoară sub directa coordonare a Instituției Prefectului Neamț, ISU “Petrodava” Neamț  și ISJ Neamț în colaborare cu SVSU și va viza toate școlile și liceele de pe raza orașului Târgu Neamț.

PUBLICITATE
loading...