Mai sunt 14 zile în care romanii pot cumpăra titluri de stat Tezaur – ediţia CENTENAR

Ministerul Finanţelor Publice a lansat la 1 august 2018 cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediţia CENTENAR, destinată exclusiv populaţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Titlurile de stat cu o valoare nominală de 1 leu, au scadenţa la 3 ani, o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

în perioada 1 – 24 august 2018 de la toate unităţile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal;
în perioada 1 – 23 august 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale ”Poşta Română” S.A, din mediul urban, iar în perioada 1 – 22 august 2018 din mediul rural.

Cumpărarea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar dar şi prin virament bancar atât prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului cât şi prin oficiile poştale din reţeaua Companiei Naţionale ”Poşta Română” S.A.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale ”Poşta Română” S.A.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, prin depunerea unei cereri de anulare. După încheierea perioadei, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori.

Într-un an aniversar oferim cea mai avantajoasă şi sigură formă de economisire. Titlurile de stat sunt accesibile tuturor cetățenilor, indiferent de statutul lor studenţi, salariaţi sau pensionari, care vor să economisească inteligent. Statul le oferă o soluţie sigură, cu o dobândă avantajoasă şi neimpozabilă”, subliniază ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Prospectul de emisiune şi eventualele modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro (secţiunea Tezaur, ediţia Centenar), www.datoriepublica.mfinante.gov.ro,  https://www.comunicatii.gov.ro , https://www.posta-romana.ro.

PUBLICITATE