Mai puține locuri unde vor fi tonetele cu mărţişoare în Piatra-Neamț

Municipiul Piatra-Neamț va avea mai puține spații amplasate pe domeniul public pentru comercializarea de mărțișoare, flori, felicitări și mici cadouri cu prilejul zilelor de 1 și 8 Martie.

Deși Primăria spune într-un comunicat de presă că „susține comerțul, tradițiile și creativitatea”, numărul spațiilor care oferă posibilitatea comercianților să își vândă produsele a scăzut considerabil de la an la an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă în 2019, în Piatra-Neamț erau amplasate 80 de locuri (vezi articolul AICI), anul trecut am avut 60 de locuri (vezi articol AICI), iar anul acesta Primăria a hotărât să pună la dispoziția celor interesați doar 42 de locuri, fiecare cu suprafața de 3 metri pătrați.

Comercializarea se va putea desfășura în perioada 25 februarie-10 martie 2023, în zone intens circulate din oraș, după cum urmează:

1. Complexul Pietricica (zona Complexul Comercial Cosmos) – 7 locuri
2. Bd. Decebal – intersecția cu str. Independenței (zona Gostat) – 7 locuri
3. Bd. Decebal (zona magazinului Petrodava) – 7 locuri
4. Piața Ștefan cel Mare – vis-a-vis de Complexul Comercial Unic (zona Farmaciei) – 7 locuri
5. Str. Mihai Viteazu (zona halei Orion) – 7 locuri
6. Gară (zona Bisericii Pogorârea Sf. Duh) – 7 locuri

*Locurile vor fi atribuite în ordinea depunerii cererilor.

Cei interesați de eliberarea acordului pentru ocuparea temporară a domeniului public în vederea realizării comerțului stradal trebuie să prezinte următoarele documente:

1) cerere pentru eliberarea acordului de ocupare a domeniului public al municipiului;
2) certificatul de înregistrare al societății, copie CI solicitant;
3) certificat fiscal eliberat de Direcția Taxe și Impozite locale din care să rezulte că solicitantul nu figurează cu datorii fiscale și nefiscale la bugetul local al municipiului Piatra Neamț;

Cererile pot fi depuse începând cu data de 10 februarie 2023 la Biroul Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Piatra-Neamț (Camera 20), Direcția Patrimoniu – Ghișeul 5 sau on-line, pe adresa de e-mail [email protected].

Cererea-tip pentru eliberarea acordului de ocupare temporară a domeniului public al municipiului este disponibilă pe : https://www.primariapn.ro/…/cerere_acord_stradal_pn.pdf

După obținerea acordului, beneficiarii sunt rugați să se adreseze Direcției Patrimoniu – Biroul Autorizări Comerciale, în vederea obținerii avizului de funcționare.

Cererea-tip pentru eliberarea avizului de funcționare este disponibilă pe: https://www.primariapn.ro/…/cerere_martisoare_pnt.pdf

PUBLICITATE