Mai multe firme, amendate de Poliția Locală Piatra-Neamț

Mai mulți agenți economici din Piatra Neamț, sancționați pentru că nu dețineau acordurile de funcționare necesare desfășurării exercițiului comercial, eliberate de Primăria Piatra Neamț.

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au verificat în perioada 27.06.2022 – 30.06.2022, 22 de operatori economici pentru a vedea dacă respectă prevederile O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă precum și noul Regulament privind modalitatea de obținere a avizelor/acordurilor/autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial (H.C.L. 15/2022).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Unsprezece operatori economici au fost sancționați cu suma de 4.600 de lei pentru încălcarea O.G. 99/2000.

„Precizăm de asemenea, că obținerea acordului de funcționare, sau a autorizațiilor de funcționare reprezintă o obligativitate a fiecărui agent economic, iar acest lucru se face anual,  potrivit art. 6, al. 1 și al. 2 din HCL 15/2022. Nerespectarea prevederilor sus amintite atrage sancțiuni contravenționale, cuprinse între 200 și 2.000 de lei și suspendarea activității până la intrarea în legalitate.

Totodată, reamintim deținătorilor de unități de alimentație publică, care doresc să-și extindă activitatea cu terase sezoniere, amplasate pe domeniul public, că au posibiliatea să facă acest lucru doar după obținerea acordului de ocupare a domeniului public și a avizului de funcționare în acest sens, documente eliberate de Primăria Piatra Neamț (conform H.C.L. 43/2022).” – transmite Poliția Locală

 

PUBLICITATE