Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și anul acesta în fiecare parohie

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și anul acesta în fiecare parohie din Neamț și din țară.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

În aceeași seară, în jurul orei 19.00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.


Lumina Sfântă a fost primită la Mormântul Domnului din Ierusalim sâmbătă la ora 14:13.

Ceremonia, oficiată de Patriarhul Teofil al Ierusalimului, a fost transmisă live de Trinitas TV.

De la Mormântul Domnului, Reprezentantul Patriarhiei Române, Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, merge direct la Aeroportul din Tel Aviv pentru a transporta candela cu Lumina Sfântă spre București.

Această lumină va fi distribuită prin centrele eparhiale la toate parohiile din România și Republica Moldova.

PUBLICITATE