Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în această seară în fiecare parohie

Pentru prima dată de când Patriarhia Română a decis să aducă Lumina Sfântă de la Ierusalim, s-a luat decizia, din cauza războiului din Ucraina, ca aceasta să fie oferită și preoților ucraineni. Totodată, tot ca o premieră, Sfânta Lumină va ajunge și în Republica Moldova.

„În această seară, în jurul orei 20.00, la Aeroportul Internaţional din Iaşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, vor primi Lumina Sfântă adusă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor aflaţi la Bucureşti pentru a o prelua de delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim.

Sfânta Lumină va fi oferită apoi doar delegaţilor protopopiatelor şi parohiilor, credincioşii urmând apoi a o primi la Slujba de Înviere.

Precizăm că este prima dată când fraţii noştri de peste Prut vin la Iaşi pentru a primi Lumina Sfântă adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române din Ţara Sfântă.

Aceasta va fi transmisă apoi, pe cale terestră, în întreaga Mitropolie a Basarabiei.” – este mesajul transmis de Mitropolia Moldovei

În această seară, în jurul orei 20:00, pe aeroportul din Suceava, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent împreună cu delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primind, după tradiție, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim.

Totodată va fi prezentă pe aeroport și o delegație de preoți din regiunea Cernăuți.”, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

PUBLICITATE