Lucrurile în administrația locală nu se mișcă normal, firesc, ci doar pe bază de presiune! – FOTO

Dacă v-ați întrebat cum se rezolvă problemele administrative la Piatra-Neamț, aflați că presiunea este cea care pune în mișcare lucrurile.

Site-ul mesajul.ro a scris despre un subiect legat de solicitarea părinților de la Școala ”Nicu Albu” din Piatra-Neamț, de a se reabilita podeaua sălii de sport, unde atât preșcolarii cât și restul elevilor veneau acasă cu așchii înfipte în piele și cu hainele distruse din cauză că aceasta era într-o stare deplorabilă, cu lemnul putrezit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Problema nu a apărut anul acesta, ci are ceva vechime. Doar că părinții n-au mai suportat, și-au luat inima în dinți și au solicitat primăriei să intervină, pentru că așa cum bine știți, școlile din municipiu se află în administrarea primăriei.

Administrația Carabelea le-a comunicat părinților că au fost cheltuieli cu acoperișul școlii și nu mai aveau buget și pentru repararea podelei.

Neavând altă soluție, părinții și-au expus problema pe un portan național, hartaedu.ro, acolo unde sunt centralizate situații asemănătoare de la alte școli din țară. Acest lucru s-a întâmplat în primăvara acestui an.

În urmă cu câteva săptămâni, într-un final, administrația Carabelea a luat decizia de a trimite o echipă care să lucreze la sala de sport. Asta probabil după ce solicitarea părinților a făcut înconjurul țării, foarte mulți dintre ei distribuind subiectul pe rețelele sociale.

Așadar, abia după ce părinții au strigat după ajutor, făcând un apel public prin intermediul portalului național hartaedu.ro, cei de la primărie au început să se miște.

Mesajul părinților a fost următorul: ”Asociația de părinți caută ajutor pentru lipirea unui liner pvc în sala de sport deoarece școala nu are fonduri pentru reparații.

Înființarea asociației de părinți în forme legale și strângerea fondurilor necesare reabilitării necesită minim 12 luni timp în care copiii se accidentează în timpul orelor de sport. De sala de sport beneficiază 4 clase de grădiniță 10 clase step by step clasa pregătitoare-clasa a 4- a și 10 clase 1-8 tradițional.

Speram sa primim un ajutor pentru sănătatea copiilor și efectuarea orelor de sport în siguranță. Școala este functionala din anul 1993 timp în care nu s-a făcut nici o reabilitare în sala de sport. Atât părinții cât și profesorii de sport speră la o reabilitare a sălii de sport prin aplicarea de liner pvc special pentru săli de sport. Va mulțumim anticipat!”

Din păcate, administrația Carabelea nu a găsit o rezolvare în timp real la problema sesizată, deși banii din bugetul local sunt cheltuiți cu nemiluita pe tot felul de proiecte fantasmagorice, ci a așteptat mai bine de jumătate de an și numai după ce s-a creat o presiune mediatică.

Amintim că doar în această lună, administrația Carabelea a cumpărat un brad de Crăciun cu 45.000 de euro, iar cu 226.000 de lei a plătit chiria celor 7 căsuțe și a statuilor de la Târgul de Crăciun.

Uneori tocmai astfel de aspecte fac diferența între o administrație competentă și una habarnistă. Nu poți să arunci bani în neștire pe tot felul de proiecte făcute după bunul plac, dar în același timp să ai în oraș străzi cu pietriș, străzi neiluminate sau școli în care plouă sau în care copiii nu pot utiliza sălile de mese sau cele de sport.

PUBLICITATE