Luare de ostatici în județul Bacău. Doi bărbați au fost înjunghiați mortal

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Onești, județul Bacău, a sechestrat, astăzi, într-o locuință din localitate, doi bărbați care efectuau lucrări la un imobil.

Bărbatul i-a ținut ostatici pe cei doi muncitori sub amenințarea unui cuțit și profera amenințări.

Potrivit presei centrale, individul era supărat că fusese evacuat prin decizie judecătorească.

Chiar el a sunat la Poliție să anunțe că i-a sechestrat pe cei doi și a amenințat îi va ucide dacă nu se revine asupra sentinței de evacuare.

La fața locului, s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, pentru luarea măsurilor legale.

La faţa locului, negociatorul a adus-o pe soţia bărbatului, în speranţa că aceasta îl va face să renunţe la gestul său.

Mai mult, bărbatul a solicitat, în schimbul eliberării celor doi ostatici suma de 300.000 de euro, dar şi o hotărâre judecătorească de repunere în posesie a apartamentului.

Bărbatul l-a înjunghiat pe un muncitor, acesta murind pe loc, și al doilea ostatic a fost tăiat cu cuțitul de agresor, înainte ca trupele speciale să intre în forță și să îl împuște pe atacator.

Din nefericire, al doilea muncitor a decedat și el, la spital.

Atacatorul a fost dus în stare gravă la spital, unde a intrat în operație, iar medicii se luptă să îi salveze viața.

„Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine.

În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit.

La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat.

În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjungheate.

Cele doua persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă urmare a leziunilor suferite, au decedat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea de cercetări potrivit competențelor.” – a transmis IPJ Bacău

PUBLICITATE