Localurile „protejate” din Shopping City Piatra-Neamț ar rămâne fără clienți dacă ar respecta legea

În această dimineață a fost anunțat un control al inspectorilor ISU în incinta Shopping City Piatra-Neamț, vizate fiind și localurile „protejate”.

În urma anunțării acestui control, administratorii cafenelelor și restaurantelor au fost nevoiți să aplice prevederile legii, inclusiv pentru terase, lucru care i-a lăsat aproape fără niciun client la masă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Spunem „localurile protejate” pentru că de-a lungul timpului, în interiorul Shopping City Piatra-Neamț, unele entități economice nu au respectat legea, mergând probabil pe principiul că instituțiile statului cu rol de control ajung mai greu la mall.

Asta a făcut ca în plină pandemie, unele dintre locațiile mall-ului să prospere financiar, fără să respecte regulile impuse de distanțarea fizică, fumat etc.

Aceste localuri au fost umplute până la refuz, deși legea prevedea maxim 30% din capacitate, asta în timp ce afaceri similare din oraș erau închise sau se străduiau să respecte prevederile legale.

Este de notorietate și faptul că în interiorul Shopping City Piatra-Neamț nu se respectă regulile impuse de ISU, iar construcția în sine, care este relativ nouă, nu a reușit nici după 5 ani de zile să obțină avizul ISU, funcționând, în continuare, fără autorizaţie la incendiu (vezi articol AICI).

PUBLICITATE