Localurile care încalcă restricțiile vor fi ÎNCHISE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 3 februarie 2021, Hotărârea numărul 5 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

„Se propune elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.” – notează documentul adoptat astăzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Decizia a fost luată la scurt timp după ce premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de Guvern că s-a luat decizia și va fi emis un act normativ pentru ca în cazul localurilor care nu respectă restricțiile din pandemie să se treacă la suspendarea activității acestora pe o perioadă determinată.

Decizia Executivului este pentru „suspendare pe o perioada determinata a operatorilor economici” care nu respecta conditiile din pandemie.

Chiar daca unele restrictii au ramas in vigoare, foarte multi operatori economici nu respecta regulile”, a spus premierul.

Am văzut că amenzile nu mai au niciun efect și atunci trebuie să schimbăm regulile jocului”, a adăugat Florin Cîțu.

El a indicat ca se refera la cluburi, baruri, restaurante, terase.

„Putem sa incepem de la suspendarea activitatii timp de doua saptamani”, a precizat șeful Guvernului.

Mai jos, Hotărârea CNSU numărul 5 din 3 februarie 2021.

Hotarare CNSU nr. 5 din 03.02.2021
PUBLICITATE